یک روشنایی خوب ومناسب فضای اتاق را به یک فضای دلنشین و دکوراسیون زیبا تبدیل می کند هم رنگ وهم لوازم،اشیای وجزئیات آن را شکیل نشان می دهد.روشنایی اشتباه ،نوراشیای را از بین می برد توجه داشته باشید شما دکوراسیون خانه را از روی یک مدل یا نمونه انتخاب می کنید وآن مدل بسیار زیبا دیده می شود ولی وقتی شما اجرا می کنید لوازم ،اشیای ودکوراسیون شما ساده دیده می شود،چونکه خوب نورپردازی نشده.براینکه یک محیط گرم ودوست داشتنی خلق کنیم اهمیت نورپردازی دو چندان می شود.
1- روشنایی محیط
برای روشنایی تمام محیط اتاق از یک منبع نور باید استفاده کنیم این منبع می تواند از پنچره ویا از لامپ های آویز سقف که محیط را روشن می کند.
بدین منظور،چراغ های آویز،لامپ های سقفی،نورمخفی ها،لامپهای بزرگ قابل استفاده است،واینها منابع نور گسترده هستند ونور تمام اتاق را به طورهمزمان فرا می گیرد معمولا رنگ روشنایی سلیقه ای بوده مانند آفتابی یا مهتابی یا تلفیقی از آن دو می باشد.مهم آن است از لامپ های کم مصرف استفاده شود.دوستداران رنگ نور زرد باید توجه داشته باشند که لامپ های فلورسنت نه تنها در رنگ سفید در رنگ های مختلف هم تولید می شود.خیلی از خریداران بعد ازنصب روشنایی عمومی آن را تمام شده می داند این یک خطاست چونکه در هر اتاق یک لامپ آویز برای روشنایی آن کافی نیست.برای تکمیل روشنایی حداقل دوبرابرروشنایی اولیه نیاز است.
2-
از نام اش پیداست، وظیفه نورپردازی :برای تسهیل درانجام کارهای روزمره مانند خواندن،کارکردن،پخت وپز،آرایش کردن و...نورپردازی بایستی زیبا وبدون اینکه چشم را خسته کند ،انجام کارها آسانترشود. وظیفه نورپردازی حفظ نور کافی است.لامپ های میزنهارخوری،لامپهای آویز،لامپهای مطالعه، لامپهای میزتوالت، لامپهای نیمکت، لامپهای کابینت حمام، آباژرها ومانند اینهادر این گروه روشنایی قرار می گیرند.جهت روشنایی محیط اتاق بعدازمشخص کردن نقش نورپردازی در قسمت های مختلف یک لیست تهیه می کنیم ،با نکاه کردن به لیست نوع لامپ،رنگ وسایز آن و ازچه سیستم نورپردازی کنیم به راحتی قابل تشخیص است.
3-
باخلق یک فضای زیبا باتوجه به روح وروان تان آرامش را حس واهمیت روشنایی را درایجاد فضای آرام بخش یا هیجانی خواهید دید،وهمچنین یکی از گوشه های از خونه را با ویژه گیهای نور پردازی می توان برجسته کرد.برای برجسته کردن لوازمی که دوست داریم واهمیت دادن به ویژه گی معماری خانه وحتی دورنگه داشتن گوشه های که نمی خواهیم دیده شود از ویژه گیهای نور پردازی می توان بهره جست.لامپ های نوافکن، لامپ های قابی، لامپ های در تورفتگی دیوار، لامپ های کم نور ، لامپ های ریسه ای،شمع ها ، لامپ های داخل کمد والی آخر نمونه های از روشنایی است که می توانید استفاده کنید.
در رابطه با روشنایی
مطمئن نیستید که یک سیستم روشنایی درست ونادرست انجام داده اید.ودر تعیین اندازه ومکان روشنایی آن بامشکل روبرو هستید.از خودتان سوالات زیر رابپرسید،جواب شما را خواهد داد.
تمام لامپ های که انتخاب کرده ایم پخش نور را در هر گوشه اتاق برای فعالیت های که انجام خواهد شد به اندازه کافی نور افشانی استفاده کرده ایم .در نقاط خاصی از اتاق درارتفاع متفاوت لوازم روشنایی رابگذارید در سقف به جای سه ردیف آویز یک عدد لامپ سقفی ویک چراغ پایه دارمانند آباژور منابع نوری مختلف وهم بسیار مفید وهم خونه رابسیارزیبانشان می دهد.
براینکه نورچشمتان را خسته نکند اجازه بدهید سایر قسمت های اتاق را با نور متفاوت نورانی شود تصور کنید اداره وشرکت های که تمام قسمت هایش بدون سایه است ،خونه تان را به این شکل نمی خواهید بدین سبب تلاش نکنید که تمام قسمت های اتاق بطور یکسان روشنایی داشته باشد.تصورکنید برای کنترل پخت وپز وکار روی کانترآشپزخانه احتیاج به نور دارید نه دروسط آشپزخانه بنابراین اهمیتنورپردازی را جدی بگیرید.
نظرات کاربران